Referenties

Waarom met mij samenwerken een goed idee is?
Lees hieronder een aantal referenties!

“Als informateur en formateur bij de vorming van een nieuwe coalitie voor de nieuwe gemeente Maashorst heb ik intensief mogen samenwerken met Mariko. Ik heb haar daarbij leren kennen als een ervaren professional waarmee het prima en prettig samenwerken is. Ze is goed voorbereid op haar taak, werkt snel en efficiënt, kan hoofd- en bijzaken prima scheiden en durft door te vragen als dat nodig is om een scherp beeld te krijgen. Daarbij is ze uitstekend in staat de relatie met gesprekspartners goed te houden en snel vertrouwen te winnen.”
Toon van Asseldonk – informateur en formateur vorming coalitie gemeente Maashorst

“Mariko is negen jaar hoofd Communicatie geweest van de gemeente Uden. Ze was niet alleen hoofd Communicatie, maar heeft ook bewezen dat ze de functie uitstekend in de praktijk kan brengen: Mariko is communicatief gewoon echt sterk. Als burgemeester kijk ik terug op een heel plezierige samenwerking. Bij leuke gebeurtenissen is het natuurlijk altijd fijn om een goede uitstraling naar buiten te bedenken. Mariko kan dat opperbest met creatieve ideeën. Maar voor een bestuurder is in spannende en hectische tijden een meedenkende en –voelende sparring partner nog veel belangrijker. Mariko heeft bewezen dat ze dat is. Ik heb zelf, (lang geleden), een achtergrond in Massacommunicatie en journalistiek. Dat blijf je zelf meenemen, je neemt niet alles zo maar aan, je vraagt en geeft tegenspel bij communicatie. Het mooie is dat we het heel vaak spontaan met elkaar eens zijn over aanpak en inhoud van de boodschap. Want Mariko heeft ook een goede politieke antenne, waarmee ze tijdig signalen op weet te vangen en om weet te zetten. Mariko heeft daarnaast op een goede wijze inhoud gegeven aan de functie van leiding gevende. Ze weet tijdig te delegeren, opdrachten uit te zetten, collega’s qua creativiteit te stimuleren en tot prestaties aan te zetten. Waarbij ze terecht eindverantwoordelijke en aanspreekbaar blijft voor de resultaten van haar medewerkers. Niet alleen als hoofd Communicatie maar ook in de interim functie van hoofd Dienstverlening tijdens de laatste twee jaar van het proces van gemeentelijke herindeling, heeft Mariko laten zien dat ze zich heel snel nieuwe en haar redelijk onbekende beleidsterreinen en onderwerpen eigen weet te maken. En er ook nog eens goed over mee kan praten en adviseren. Kortom, aan Mariko kun je zaken als interim-management, creatieve opdrachten, presentaties en strategische advisering zondermeer toevertrouwen.”
Henk Hellegers – 9 jaar samengewerkt met Mariko tijdens zijn burgemeesterschap in Uden

Als zzp-er wilde ik graag een eenvoudige website, maar wel met een goede uitstraling. Mariko heeft goed meegedacht, ook in het licht van ons budget. Nadat wij teksten hadden aangeleverd, heeft ze een voorstel gedaan. Na wat aanpassingen staat er nu een mooie website; voor mij letterlijk een visitekaartje. Het proces verliep prettig en ze begreep precies wat we nodig hadden.” Gert-Jan de Groot – eigenaar De Groot Bouw

“Ik heb  Mariko leren kennen als een “alleskunner”. Een buitengewoon prettige gesprekspartner met een strategische visie, oog voor politiek bestuurlijke verhoudingen en iemand die tegelijk ook pragmatisch kan meedenken. Ze weet als geen ander complexe en gevoelige berichten begrijpelijk te maken waardoor er snel draagvlak volgt. Mariko weet mensen echt in hun kracht te zetten. Ik heb Mariko probleemloos en succesvol in verschillende rollen zien opereren: strategisch communicatieadviseur, teamleider, conflictbemiddelaar, of als afdelingshoofd met een betrokkenheid die oprecht en gemeend is waardoor zij medewerkers enthousiasmeert en motiveert om een extra stapje te zetten. Mariko straalt vertrouwen uit, durft “out of the box” te denken en biedt rust waar dat nodig is. Ze is altijd bereid om mee te denken of bij te springen waar dat nodig is. Ze zal zich maximaal inzetten en je kunt er vanuit gaan dat er kwaliteit geleverd wordt. Maar misschien nog wel het aller, allerbelangrijkste: Mariko is gewoon een heel erg fijn mens.”
Gijs van Heeswijk – 5 jaar samengewerkt met Mariko tijdens zijn wethouderschap in Uden

“Mariko en ik werkten ad interim samen voor opdrachtgever Fontys Engineering, Eindhoven. Vier Nederlandstalige én Engelstalige HBO opleidingen in één instituut. Een instituut dat een strategisch communicatieplan wenste, behoefte had aan vereenvoudiging van het intranet voor alle (internationale) studenten en dat vroeg om de omzetting van decentraal naar centraal beheer. Mijn ambitie was om dit lastige vraagstuk écht tot resultaat te brengen. Wie vraag je dan beter om dit te doen dan Mariko? Zij heeft in een interactief proces wensen opgehaald en draagvlak weten te creëren. Dit was een van de vele projecten binnen de organisatie; als hecht team hebben we het toch op de kaart weten te zetten. Met gedegen kennis van zaken, enorme passie voor communicatie en organisatievraagstukken pakt zij haar rol als een echte teamspeler. Mariko werkt constructief en collegiaal door tot het resultaat er is.”
Renske Meijers – interim organisatieadviseur Stout Groep, werkte een jaar samen met Mariko bij Fontys Engineering

Met Mariko van Ojen heb ik bijna vier jaar mogen werken, er zijn weinig collega’s waar ik in mijn arbeidzame leven zo prettig mee heb gewerkt als met Mariko. In alles is zij een superfijne collega, ik kan geen minpunten noemen. Zij kan verschrikkelijk goed luisteren, analytisch top! Maar daarnaast ook echt doorpakken en je niet in de steek laten. Ze is zeer integer en ik durfde echt alles met haar te delen. Ze is zeer zeker ook zelf kritisch en durft anderen aan te spreken op hun gedrag of onvermogen. De “waarom” vraag stelt ze altijd op het goede moment en pakt “daarom” altijd op de juiste manier zaken aan! Het is altijd in een referentie goed om aan te geven waarin een persoon minder goed is, maar ik zou het oprecht niet weten. Ik vind Mariko een super kanjer, bel mij gerust als je meer wil weten over onze samenwerking!
Maarten Prinssen – 4 jaar samengewerkt met Mariko tijdens zijn wethouderschap in Uden